Cevizli peynirli kraker

Kullanıcı Oyu: 4 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin değil
 

 

Bir tane asla yetmez... Bol peynir ve cevizin muhteşem uyumu. Gevrecik, çıtır çıtır, ağzınızda eriyip gidiyor. İçindeki haşhaş tohumu, lezzetinin yanında çıtır bir doku ve görüntü sağlıyor. Biraz da baharatla bir kere deneyince bağımlısı olacağınız kesin derim. Çay saatlerinde, kahvaltılarda, yemek öncesi atıştırmalıklarda peynir tabağının yanında, içiniz kıyıldığında, beslenme çantalarında... Önümüz yılbaşı, öncesinde kendiniz için deneyin, yılbaşı akşamı konuklarınız için hazırlayın. Ya da misafir olarak gidiyorsanız, harika bir hediye olur. Bir kese kağıdı dolusu, gevrecik cevizli peynirli krakere kimse hayır diyemez.  Şimdiden afiyet olsun.

 

 

Cevizli peynirli kraker tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı tulum peyniri / rendelenmiş
  • 1 su bardağı taze kaşar peyniri / rendelenmiş
  • 7 çorba kaşığı tereyağı (100 gr) / oda sıcaklığında
  • 1/2 çay kaşığı acı biber
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı ceviz / ince kıyılmış
  • 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 + 1/2 su bardağı un

 

Hazırlanışı:

Not; Peynirin tarife başlamadan hemen önce rendelenmiş olması, peynirin kurumaması için önemli. Daha önceden rendeleyip, bekletmeyin.

  • Peyniri ve tereyağını iyice kabarana kadar mikserle çırpın. Tuz, kırmızı biber, karabiber, haşhaş, cevizi ekleyin, karıştırın.
  • Bir seferde ½ su bardağı olacak şekilde unu ekleyin. Her ekleme işleminden sonra, iyice birleşene ve bir hamur oluşana kadar karıştırın. Çok sert olduğunu hissederseniz, bu aşamada 1 çorba kaşığı buzlu su ekleyin.
  • Hamuru ikiye bölün ve disk haline getirin. Streç filmle hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabında bir saat soğutun.
  • Fırını 175 derecede ısıtın. Tepsilere yağlı kağıt serin.
  • Her bir hamur parçasını çok az unlanmış tezgahta 3 milimetre kalınlığında açın ve yuvarlak bir kalıp ya da bardak ağzıyla kesin. Tepsiye yerleştirin.
  • Altın rengi olana kadar yaklaşık 10 - 15 dakika pişirin. Birden renk alıyor, fırını sürekli kontrol edin. Tamamen soğuması için bir soğutma teline alın. Bu ölçülerle 30-32 adet kraker çıkıyor. Cevizli peynirli krakerleri hava geçirmez bir kapta 1 hafta saklayabilirsiniz
  • Un olarak, glutensiz un dahil istediğiniz cins un kullanabilirsiniz.   Aralık 2019

Çekirdekli ve çörek otlu kraker tarifimi buradan okuyabilirsiniz.

RİCA; Buradan bir ricada bulunmak istiyorum. Tariflerimi sadece bloğumdan paylaşıyorum. Sosyal medya hesaplarımdan tanıtımını yapar, bloğuma link veririm. Deneyip, paylaşan arkadaşlarımdan tariflerimi kopyalarak IG ya da Facebook sayfalarından paylaşmamalarını rica ediyorum. Alıntı yaparak bloglarınızdan paylaşabilirsiniz, bundan çok mutlu olurum. Göstereceğiniz anlayışa şimdiden çok teşekkür ederim.

 

İster atıştırmalık, ister aperitif olarak... Ya da çocukların beslenme çantalarında.

 

Cevizli peynirli krakerleri hava geçirmez bir kapta bir hafta saklayabilirsiniz.  

 

Yumuşacık tost ekmeği tarifini buradan okuyabilirsiniz.

 


Bol kuru meyveli, bol baharatlı rafine şekersiz nefis kek tarifini buradan okuyabilirsiniz.

 

Bu tarifimi beğendiyseniz bunları da deneyin

  • Ballı sihirli kek tarifimi buradan okuyabilirsiniz.
  • Mantarlı arpa şehriye pilavı tarifimi buradan okuyabilirsiniz.
  • Brownie kurabiye tarifimi buradan okuyabilirsiniz.

 

 

 


Yorumlar   

#6 dokuzuncubulut 06-01-2020 05:59
Gül Arda-Sizin elinize sağlık olsun. Ben teşekkür ederim.
#5 dokuzuncubulut 06-01-2020 05:58
Sabriye Üner- Rica ederim, sizin elinize sağlık olsun:)
#4 Sabriye Üner 04-01-2020 07:31
Merhaba bir atıştırmalık bu kadar mı lezzetli olur. Sağolun iyi ki varsınız...
#3 Gül Arda Öztürk 04-01-2020 07:27
Yılbaşı için yapmıştım ailemizde alışkanlık yaptı. Tekrar tekrar yaptım harika oldu. Çok teşekkür ederim.
#2 dokuzuncubulut 03-01-2020 09:02
Eliz Atak- Öncelikle üzüldüm. Sanırım atladığınız birşey var. Bu tarif paylaştığımdan beri İG'de en çok denen paylaşılan tarif oldu. Her birini fotoğraflarıyla bende hikayemden paylaştım. Bu kadar kişi deneyip hiç sorun yazmadıysa tarifte hiçbir sorun yok demektir. Tarifin özelliği tereyağının fazla olması zaten. Böylece ağzınızda eriyip gidiyor. Tarifte yazdığım gibi hazırladıktan sonra iyice soğutmanız gerekiyor. İçine fazladan uın koyduysanız tarif başka bir tarife dönmüştür zaten. Eğer tarifte yazdığım gibi püf noktalarına dikkat ederseniz sorun yaşamadan yapabilirsiniz. Sevgiler :
#1 Eliz Atak 01-01-2020 11:02
Şu ana kadar deneyip tek sevemediğim tarif. Tarifte yazandan oldukça fazla un eklememe rağmen tereyağı fazla baskın ve kurabiye formunda oldu.
© 2009 - 2017 dokuzuncubulut Her hakkı saklıdır. Yazı ve fotoğraflar hiçbir şekilde izin alınmadan kullanılamaz, alıntı yapılamaz.