Kolay turşuları severim. Bu şekilde on dakikada hazırladığım salatalık turşumda favorilerim arasındadır. Yaz boyunca bahçemin biberleriyle yaptığım bu haşlama yaz turşusu tarifini fotoğraflamak için biberlerin renklenmesini bekledim. Sarı, kırmızı ve yeşil renkte, çeşitli boy ve acılıkta biberlerlerle hazırladığınızda çok daha lezzetli olmasının yanında masaya getirdiğinizde görüntüsü de muhteşem oluyor. Hatta servis kabının içinde buzdolabında bile her gördüğünüzde sizi gülümsetecek bir güzellikte. Sadece birkaç dakika haşladıktan sonra bir-iki saat dinledirip servis edeceğiniz yaz turşusunun kolay olmakla birlikte çok daha lezzetli olması için püf noktalarını da tarifine ekledim. Yaz turşusunu eminim birçok yerde görmüş hatta denemişsinizdir. Farklı bir tarifle yapıyorsanız, lezzetinin tamamını içindeki baharatlardan alan tarifimle denemek isterseniz eminim aradaki tat ve sunum farkını anlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Haşlama yaz turşusu tarifi
Malzemeler:
- 500 gram karışık biber
- 2 adet defne yaprağı
- 1/2 çorba kaşığı tane kişniş
- 1/2 çorba kaşığı tane karabiber
- 2 diş sarmısak
- 1 çorba kaşığı kalın tuz
salamura için;
- 1 su bardağı sirke (hatta ev yapımı sirke)
- 1/2 yemek kaşığı iri tuz
- 8-10 diş sarmısak
- yeteri kadar su (haşlama yaptığınız su daha iyi olur)
- 4-5 dal dereotu
Hazırlanışı:
- Çeşitli boylarda ve renklerde aldığınız biberleri yıkadıktan sonra kürdanla delerek hazırlayın. İçine kişniş, defne yaprağı ve tane karabiber ilave edilmiş biberleri örtecek kadar sıcak suya tuzla birlikte biberleri ekleyin. (Bu karışım turuşunun çok daha lezzetli olmasını sağlayacak.) Biberleri sadece diriliğini kaybedene kadar haşlayın. Biberlerin ve baharatların tadını içine çeken haşlama suyunu dökmeden biberleri delikli bir kaşık ya da kepçeyle büyük bir cam kaseye alın.
- Salamura; Bütün salamura malzemelerini (daha lezzetli olması için ayırdığınız) haşlama suyu biraz ılınınca (belirtilen miktarını alarak) hep birlikte bir kasede karıştırın. Tadına bakarak gerekirse sirke, tuz, su ve sarmısak miktarını sevdiğiniz gibi ayarladıktan sonra, biberlerin üzerine ilave etmek için bekletin.
- Servis tabağına aldığınız biberlerin üzerine dereotunu, bir iki tane defne yaprağını ve hazırladığınız salamurayı ekleyin. Salamura suyunun biberlerin tamamını kaplamasına dikkat edin. Yaz turşusunu hava almayan sıkı kapaklı bir kapta bir hafta saklayabilirsiniz tabii hemen bitirmezseniz. Buzdolabında bir-iki saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Ağustos 2013
Probiyotik (fermente) lahana turşusu tarifimi buradan okuyun.
Bu tarifimi beğendiyseniz bunları da deneyin
- Kuşkonmaz turşusu tarifimi buradan okuyun.
- Pancar turşusu tarifimi buradan okuyun.
- Kinoalı karabuğday salatası tarifimi buradan okuyun.
Yorumlar
:)
"Domatesleri nasil yapiyoruz, bilginiz var mi?" derken ne soduğunuzu anlayamadığım. Salça ya da benzeri birşey mi sordunuz acaba? Vereceğim linke bakın lütfen, orada epeyce tarif var. Belki size bu şekilde yardımcı olmuş olabilirim.
/index.php/temel-tarifler/576-kis-hazrlk.html
Tesekkurler!
Çok sık yaparım, tadı aynı lezzette olsa da bu mevsimde renkli biberlerle görüntüsü müthiş oluyor. Fotoğraf için onu bekledim. Umarım sizler de beğenirsiniz:)
RSS beslemesi, bu iletideki yorumlar için