Hepimizin tatil planları yaptığı şu günlerde, ben de tatil yazılarına devam diyorum. Bodrum Antalya yolu üzerinde ki, Kaputaş Plajı'ndan sonra Olimpos ve Çıralı Plajı diyelim. Daha çok gençlerin rağbet ettiği Olimpos, Antalya taraflarına gidince görmeden gelinmeyecek tatil beldelerinden biri. Sevimli caretta carettalara ev sahipliği yapan dünyaca ünlü Çıralı Plajı eşi dünyada az bulunur güzellikte. İki yandan kayalarla çevrilmiş, akan dere yataklarının serinlik verdiği hafif taşlı denizi ve ince taneli kumla bezeli kumsalı sizi hemen kendine çekiveriyor. Plaja gitmek için içinden geçtiğiniz Kral Zeus'un mezarı, antik tiyatro ve hamam kalıntıları sizi Roma devrine doğru büyülü bir yolculuğa çıkarıyor.
1. ve 2. dereceden doğal ve tarihi sit alanı olduğu için büyük yapılara izin verilmemiş. Bu da oraların sakinliğini ve doğasını korumuş. Civarda köylerde yerli halk ekolojik tarımla uğraşıyor. Sahilde sadece restoran ve cafeler var. Doğası gereği ahşap evlerden oluşan pansiyonlar ve oteller yöreyi diğer tatil yerlerinden hemen ayırıyor.
Olimpos notları:
- Oraya gidip de ağaç evlerde kalmamak olmaz. Biz de öyle yaptık. Odalar güzel, temiz, klimalı. Ama açık büfe! yemeklerinden hiç memnun kalmadık.
- Mayıs ayında gittiğimiz için yer bulma da sorun yaşamadık, fiyatlar da çok uygundu.
- Aracınız yoksa araç kiralayabileceğiniz gibi, Antalya'ya veya civardaki yerlere gitmek için düzenli olarak minibüsler çalışıyor.
- Pansiyon ve otellerden plaja yürüyerek gidiyorsunuz. Ağaçlık güzel bir yol. Yanından dere akıyor. Etraf antik kalıntılarla çevrili. Kalıntıların olduğu yere geldiğiniz de, oradan geçip plaja ulaşmak için müze müdürlüklerine bağlı gişelerden bilet alıyorsunuz. Giriş için 3 TL. ücret ödeniyor. Eğer uzun süre kalacaksanız, haftalık kart alabilirsiniz. Müze kartınız varsa geçiyor, yanınıza almayı unutmayın.
- Plajda eğer restoranlara ait yerlerde oturmuyorsanız, şezlong, şemsiye ve tuvalet yok. Yiyecek ve içeceğinizi de yanınıza almayı unutmayın.
- Ücretsiz olarak şemsiye ve şezlonglarını kullandığınız restoranlarda her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Yediğimiz bahçeden koparılmış taze otlarla yapılan salatanın tadı hala damağımda.
- Çadır tatili yapmak istiyorsanız o da mümkün. Civarda kamp alanları var.
- Denize girilecek en güzel yer plajın orta kısımları. Üşenmeyin yürüyün. Deniz daha ince taşlı ve kumsal daha güzel.
- Etraftaki sedir ormanlarından oluşan dağları, yürüyerek ulaşabileceğiniz eski devirlerden beri hiç sönmeden yanan Yanartaş'a özellikle gece gidin.
- Ulupınar deresi ve kanyonu ziyaret edin. çınar ağaçlarının altında güzel bir öğle yemeği yiyin.
- Mavi yolculuğa çıkan teknelerin konaklalamadan geçmediği Adrasan'a kısa bir bir araba yolculuğu ile ulaşabilirsiniz. Mutlaka gidin, görün. Ayrıca tekne turuyla da gitmek mümkün.
- Civardaki üç adaya ve koylara günlük tekne gezileri düzenleniyor. Kaldığınız yerlerden bilgi alabilirsiniz.
- Bir de, hediyelik eşya alırken tanıştığım, 6 yaşındaki Nisan Maya'yla tanışın. Gül sineklerinin hikayesini dinleyin. Size hediye edeceği kırılmış sardunya dallarını nasıl ekeceğinizi öğrenin. Ben eve getirdim. Şimdi açtığı çiçeklere bakarken dünyalar şirini Nisan Maya'nın kulaklarını çınlatıyorum.
- En yakın yerleşim yerlerinin Olympos'a olan uzaklıkları: Havalimanı: 95 km, Kemer: 45 km, Kaş: 115 km, Antalya: 85 km, Tekirova: 20 km, Fethiye: 225 km. Temmuz 2009
Yorumlar
Wah-doe ( Teşekkürler )
RSS beslemesi, bu iletideki yorumlar için