Sağlıklı yaşam için peynir

Peynir, hem sabah kahvaltılarımda hem de akşam yemeklerimde soframdan eksik olmaz. Her türlüsünü severim, bolca tüketirim. Güçlü kemikler için, kalsiyum birikiminin en yoğun olduğu ilk yirmi yaş içinde süt ve yoğurt kadar çok tüketilmesinin gerekli olduğunu hepimiz biliyoruz. Çocukların daha fazla peynir tüketmesi için çeşitli şekillerde ve lezzetlerde ürettiği peynirleriyle tanıdığımız MuratBey Peynir'lerinin sohbet toplantısında Prof Dr. Muazzez Garipağaoğlu ile peynirle ilgili bilgilerimizi de tazelemiş olduk.

Pazarlama ve İletişim Danışmanı Gülnur Uluğ Elbistanlıoğlu (solda) MuratBey Peynir'in üretimi, çeşitleri ve hedefleriyle ilgili gelişmeleri bizlerle paylaşırken, Prof Dr. Muazzez Garipağaoğlu ise peynirin hayatımızda ne kadar önemli bir yer tuttuğunu aşağıdaki başlıklarla açıkladı.

  • Peynir; zengin kalsiyum içeriği ile kemik ve dişlerin gelişiminde önemli rol oynar. Aynı zamanda yemeklerden, özellikle de şekerli gıdalardan sonra yenilen bir parça peynirin yemek sırasında yıpranabilen diş minesinin tamirine de yardımcı olur.
  • İçinde bulunan yüksek miktardaki kalsiyum yüksek tansiyondan korunmaya yardımcıdır.
  • Önemli bir yağ asiti olan konjuge linoleik ile asit (CLA) ile kansere karşı koruyucudur.
  • Olgunlaşmış peynir laktoz (süt şekeri) içermez. Bu özelliğiylede ishal, şişkinlik, gaz gibi problemlere neden olmaz.

MuratBey Peynir'in bu keyifli toplantısında "Yaşamak için yaşatmak gerekli" diyen “Reçel Anneler” yararına bizlerin adına bağışta bulunması ise çok zarif düşünceydi. 

Peynir sevmeyen çocuklar için MuratBey Naturena çeşitleri ile böyle eğlenceli tabaklar hazırlayabilirsiniz.


Bizlerle bilgilerini paylaşan Prof Dr. Muazzez Garipağaoğlu'na, Reçel Anneler'e ve bizleri bir araya getiren MuratBey Peynir'e çok teşekkür ederim.  Ocak 2014

Bu tarifi beğendiyseniz, bunları da deneyin. Üye olun tarifler emalinize gelsin.

 


Yorumlar   

#2 dokuzuncubulut 24-01-2014 18:37
Bir terazi kızı, çok şık sunumlar değil mi? Çocuklar bayılır bunlara.
#1 Bir Terazi KIZI 24-01-2014 02:56
Peyniiiir! peynirsiz olmaz asla olmaz! Sekillere bayildimm,denem eliyim,tesekkür ler!
© 2009 - 2017 dokuzuncubulut Her hakkı saklıdır. Yazı ve fotoğraflar hiçbir şekilde izin alınmadan kullanılamaz, alıntı yapılamaz.