Shea butter ile nemlendirici vücut kremi

Shea butter (shea yağı), dünya üzerinde bilinen doğal en güçlü nemlendiricilerden. Shea (karite) yağının bu kadar değerli olmasının en büyük nedenlerinden biri sürüldüğünde cilt tarafından çok çabuk emilip, yağlı bir tabaka bırakmaması. Ayrıca içinde cilt için çok faydalı değerli yağların yanında omega-6 yağ asitleri bakımından da zengin bir yağ. Bu nedenle birçok kozmetik kremde kullanılmakta. Ben iki sene önce doğal ürünler konusunda bilgisine ve tecrübesine çok güvendiğim, bir arkadaşım sayesinde tanıştım. Yurt dışında yaşayan arkadaşım gelirken yanında shea butter ve hazırlayacağım kremin içinde kullanacağım diğer yağları da birlikte getirmiş (her kullandığımda kulaklarını çınlatıyorum). Yüzüne ev yapımı yoğurt ve avokado, vücuduna da bebe yağı dışında hiçbir şey kullanmayan, kozmetik kremlerle hiç işi olmayan bana ilaç gibi geldi bu yağlar. Aşağıda verdiğim tarifle hepsini karıştırıp kavanoza koyuyor, sonra da yüzüm dahil, gece–gündüz, yaz-kış, deniz-havuz sonrası kullanıyorum. Avucunuzun arasına şöyle minicik alıp vücut ısınızla eriyince yüzünüz ya da vücuduzunu kremleyin. Sürer sürmez ipeksi yumuşacık dokusunu hissediyorsunuz zaten. Beş on dakika içinde sürdüğünüz yer yumuşacık, pamuk gibi oluyor. Shea butter (shea yağı) Türkiye'de satılıyor mu bilmiyorum, ama yurt dışına çıkınca mutlaka arayıp, bulup, alın. Ya da orada yaşayan gidip gelen arkadaşlarınızdan rica edin. Tarifin içinde koku vermek için organik lavanta yağı kullanıyorum. Siz sevdiğiniz herhangi bir meyve ya da çiçek yağını kullanabilirsiniz. Sadece shea butter dışında kullandığınız diğer yağların da organik olmasına dikkat edin.

Shea butter (shea yağı) ile nemlendirici vücut kremi tarifi

Malzemeler:

Hazırlanışı:

Shea butter (shea yağı) karite yağı nedir?

Shea butter dünyanın bilişnen en güçlü nemlendiricisi. Afrika'da yetişen karite ağacından elde edilir. Karite ağacı 200 yaşına kadar meyve verebilen çok güçlü bir ağaçtır. Uçuk sarı ve fildişi renklerindeki ağaçların ceviz büyüklüğündeki meyvelerinden soğuk presleme yöntemiyle elde edilir. She butter (karite yağı) ciltte hızlı emilmesi, yağımsı bir tabaka bırakmaması ve içerdiği A, D, E, F vitaminleri ile cilt için çok faydalı bir yağ.

 

Shea butter (shea yağı) karite yağı faydaları nelerdir?

Dikkat edelim!

Nar ekşisinden elma sirkesine, salçadan tarhanaya, acıssodan baharatlı tuzlara ve kurutulmuş domatese kadar evde kolayca yapabileceğiz tariflerimi kışa hazırlık başlıklı dosyadan okuyabilirsiniz.

Bu tarifimi beğendiyseniz bunları da deneyin

       

 

 

, , , , , , , , , , ,