Közlenmiş biber-patlıcan konservesi

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Kış hazırlıkları başlayınca biraz ondan, biraz bundan derken bitmeyecekmiş gibi gelir ama keyfi de başkadır. Aslında herşeyi mevsiminde yemeyi severim. O yüzden yaptığım kışlıkları çok sınırlı tutarım. Sadece tadımlık birkaç küçük kavanoz yaparım. Açınca da hemen bitip tükensin isterim. Geçen gün tarladan acı-tatlı karışık kırmızı (kapya) biberi ve bostan patlıcanı toplayınca, iki küçük kavanoz közlenmiş biber ve patlıcan konservesi yapıp sakladım. Dedim ya sadece tadımlık benimkiler. Siz de denemek isterseniz kolaylıkla hazırlayacağınız tarifi paylaştım. Sadece, imkanınız varsa kömür ateşinde közlemenizi tavsiye ederim. Lezzette büyük fark oluyor. Şimdiden kolay gelsin.

 

Kışlık közlenmiş biber-patlıcan konservesi tarifi

Malzemeler:

      Salamura için;


 
Hazırlanışı:

Uzun süre saklama amaçlı hazırladığınız turşu, reçel, domates sosu vb. gıdaları hazırlarken mutlaka cam kavanoz kullanın. Kavanozları 20 dakika kaynatarak sterilize edin. Asla eski kapak kullanmayın, yeni kapak alın. Sebze ve meyveleri doğradığınız tezgahı sirke ile silin. Bozulmalarını önlemek için mutlaka pastörize edin (sadece bir saatinizi alır ama içiniz rahat eder). Kavanozları yarım kiloluk ( ya da daha küçük) boylarda tercih edin, böylece açınca bozulmadan hemen tüketirsiniz.

Doğru kavanoz kapatma tekniği; Kavanoz kapağını önce kendinize doğru üç kere çevirin. Sonra saat yönünde bir kere çevirerek sıkıştırın.

Elmanın olduğu her mevsim yapabileceğiniz ev yapımı elma sirkesi tarifimi buradan okuyabilirsiniz.

Baharatlı tuzlardan tarhanaya, kurutulmuş domatesten probiyotik turşuya, ev yapımı acıssoya kadar kış hazırlıklarıyla ilgili aradığınız bütün tarifleri kışa hazırlık dosyasından okuyabilirsiniz.   

 

Kömür ateşinde közlenmiş patlıcan kış aylarında sofralara yaz lezzetini taşıyacak.

 

 

Pastörizasyon yapımı:

 

 

Ev yapımı elma ve üzüm sirkesi tarifimi buradan okuyabilirsiniz.

 

Kışlık köz patlıcanlı domates sosu tarifimi buradan okuyabilirsiniz.

 

Bu tarifimi beğendiyseniz bunları da deneyin

 

 

 

, , , , , , ,