Anjelik erikli sorbe

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

 

Bahçede anjelik eriğim bu sene çoştu demiştim. Ben de bolca erikli tarifler paylaşmaya başladım bile. Paylaştığım erikli tart ve şekersiz erik marmelatı son paylaşımlarımın içinde en çok okunan ve denenen tariflerimden oldu. Geri dönüşleri çok güzel, ben de çok mutluyum. Tarifler ne kadar blogdan okunsa da geri dönüşler ve yorumlar instagram hesabımdan oluyor. Bazı tariflerimin yapım aşamalarınden kesitler paylaştığım videolarını da intagram hesabımdan bakabilirsiniz. Erik sorbeye gelirsek, hem çok kolay hem de azıcık şekerli, hatta şekersiz. Erikleri fırında pişirdiğimiz için kabuklarıyla birlikte kullanıyoruz bu kıvamını daha güzel yapıyor. Tarifte çok az şeker var, mayhoş tat sevmeyenler için. Erikler çok olgunsa, şekerle aranız yoksa (benim gibi) hiç şekersiz sorbe yapabilirsiniz. 'Mayhoş tat sevmem, şeker kullanırım' diyorsanız, toz şeker yerine, hindistan cevizi şekeri kullanmak biraz daha masum olabilir. Eğer şeker yerine bal tercih ederseniz çok daha sağlıklı olur. Hiçbir katkı maddesi hatta su bile eklenmemiş sadece meyve püresinden yaptığım anjelik erik sorbesi yaz-kış tatlı yerine gönül rahatlığı yiyebileceğiniz bir lezzet. Şimdiden afiyet olsun.

 

Anjelik erikli (limonlu) sorbe tarifi

Malzemeler:

 Kullandığım 1 cup ölçüsü 200 grama eşittir. Yerine standart boy su bardağı kullanabilirsiniz.

 

 

Erikler fırınlandıktan sonra, alttaki fotoğrafta gördüğünüz gibi aynı kapta püre haline getirebilirsiniz.

 

 

Hazırlanışı:

Eğer şeker kullanmıyorsanız eriklerin tadına göre (eğer çok fazla ekşi değilse) şekersiz yapabilir, şeker miktarını yarıya indirebilir veya çok az bal kullanabilirsiniz. Kullandığınız erikler ne kadar tatlı ve olgun olursa şeker ilavesi o kadar az olur. Öncelikle az şeker kullanın, gerekirse püre sıcakken şeker ilave edip, karıştırarak yedirin. Eğer mayhoş tatlar sevmiyorsanız şeker miktarını 1/2 cup veya daha fazla (damak tadınıza göre) arttırın.

Bal kullanacaksanız; erikleri şekersiz olarak fırınlayıp, püre haline getirin. Oda sıcaklığına gelince içine istediğiniz miktarda bal ilave edin ve karıştırın. Balı fırın aşamasında eklemeyin.

 

RİCA; Buradan bir ricada bulunmak istiyorum. Tariflerimi sadece bloğumdan paylaşıyorum. Sosyal medya hesaplarımdan tanıtımını yapar, bloğuma link veririm. Deneyip, paylaşan arkadaşlarımdan tariflerimi kopyalarak IG ya da Facebook sayfalarından paylaşmamalarını rica ediyorum. Alıntı yaparak bloglarınızdan paylaşabilirsiniz, bundan çok mutlu olurum. Göstereceğiniz anlayışa şimdiden çok teşekkür ederim.

 

Dondurma makinesinde köpük gibi hafif ve çok lezzetli sorbeye dönüşen erik (marmelatı) püresi.

 

 

Dondurma makinesiz sorbe yapımı;

 

 

Yumuşacık dokusu, harika limon lezzetiyle limon lorlu dondurma tarifimi buradan okuyabilirsiniz.

 

Bu tarifimi beğendiyseniz bunları da deneyin

 

 

, , , , , , , , , ,