Çilekli crumble tart

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

 

Krema dolgulu, çilekli crumble tart, masaya getirdiğinizde içinde kat kat sürprizler saklayan bir lezzet. İçi bol meyveli ve yumuşacık iç dolgulu, üzeri gevrecik, çırtır çıtır crumble kaplı nefis bir tart. Bir kere deneyince müdavimi olacağınız kesin. Malzemelere bakınca çok uzun bir tarif gibi geliyor ama aslında çok basit. Tart hamurunu önceden yapıp buzlukta bekletin. İçinde kullanılan ekşi krema ise bir dakika da hazırlanıp, buzdolabında üç dört gün sizi bekler. Crumble kısmını ise, fırında ilk pişirim olurken beş dakikada hazırlarsınız. Krema dolgulu çilekli cramble tart hem hazırlaması hem de yemesi çok keyifli bir tart. Çilek mevsimi olduğu için çilek kullandım, ama siz istediğiniz mevsim meyvesi (sadece yumuşak olanlar) ile hazırlayabilirsiniz. Sadece daha fazla lezzet için, sabredip, bir gün bekletip öyle servis etmenizi öneririm. Şimdiden afiyet olsun...

 

Krema dolgulu çilekli crumble tart tarifi

Malzemeler:

      Tart hamuru için;

      İç dolgu için;

      Crumble için;

 

 

Hazırlanışı:

Ekşi krema yapımı; 600 gram kremayı cam bir kavanoza koyun. İçine 30 gram (1 büyük limon) limon suyunu ekleyin. Kapağını kapatın ve iyice çalkalayın. Kapağı kapalı şekilde, bir gece boyunca oda sıcaklığında dışarıda bekletin. Kapağını açtığınızda hoş bir ekşimsi koku geliyorsa olmuş demektir. Kullanmadan önce buzdolabında 4-5 gün bekletebilirsiniz.

Tart hamuru yapımı; Tart hamuru yaparken bütün malzemelerin çok soğuk olması önemli.

İç dolgu yapımı; Bir kasede ekşi krema (tarifi yukarıda), yumurta, un ve toz şekeri çırpma teli ile iyice birkaç dakika karıştırın. Malzemeyi birbirine yedirin. Mikser kullanmayın, çünkü çok kabarmasını istemiyoruz. Sadece içine biraz hava girmesi yeterli.

Crumble yapımı; Bütün malzemeyi mutfak robotunda kum haline geline kadar karıştırın. Yapışık hamur olmasın. Tart fırında pişerken hazırlamaya başlayın. Birkaç dakika içinde hazır oluyor.

 

 

Birleştirme;

 

 

 

Dikkat edelim!

 

Bol kremalı ve çilekli çıtır çıtır bir milföy pasta tarifini buradan okuyabilirsiniz.

 

 

Tadı damağınızda kalacak, elmalı strudel tarifini buradan okuyabilirsiniz.

 

Karadutlu brownie, her lokması büyük mutluluk. Tarifini buradan okuyabilirsiniz.

 

Bu tarifimi beğendiyseniz bunları da deneyin

 

 

 

, , , , , ,