Şekersiz bebek keki

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Şekersiz kek, kurabiye, tatlı tarifleri yapmayı ve paylaşmayı çok severim bilirsiniz. Şekerle bebekliğimden beri hiç aram olmamıştır. Hayatımda tatlı krizi nedir hiç bilmem. Çocuklarımı da öyle alıştırdım. Torunum olunca bu konu daha da önemli oldu benim için. Şimdi onun için sağlıklı, şekersiz daha rafine tariflerin peşin düştüm. Buldukça, denedikçe sizlerle de paylaşacağım. Bu nefis top keklerin karışımı çalışan annelerin ya da mutfakta acemi olan annelerin kurtarıcısı gıda mühendisi Tuğba Hanım'dan (makarnalütfen.com). Şeker yerine kuru üzümle hazırlanan bu lezzetli karışıma ben ek olarak pasta gibi yumuşacık olması için yeşil kabak ekledim. Kabak yerine mevsimine göre başka meyve püreleriyle de hazırlamanız için birkaç seçenek daha ekledim tarife. Hem sebzeli hem de şekersiz bu nefis keki evin küçük hanımlarına, beylerine gönül rahatlığı ile yedirebilirsiniz ama, her şeyde olduğu gibi ölçüyü kaçırmadan.

 

Şekersiz kakaolu bebek / çocuk keki tarifi

Malzemeler:

Hazırlanışı:

Meyve püreli istenirse; Yeşil kabak yerine ½ çay bardağı bal kabağı püresi ekleyebilirsiniz. Ya da aynı ölçüde elma-armut veya muz püresi ekleyebilirsiniz.

 

 

Hazır kek karışımı kullanmazsanız; Onun yerine 1 cup tam buğday unu, ¼ cup yulaf unu, ¼ cup keçiboynuzu unu ( 9 aydan sonra), 1 çorba kaşığı ruşeym, 2 çorba kaşığı kakao, bir paket kabartma tozu, bir çimdik tuzu bir kasede iyice karıştırın. İnce bir elekten geçirdikten sonra kullanın. Ya da 2 cup dilediğiniz un ( beyaz ya da tam buğday) ve 2 çorba kaşığı kakao, bir paket kabartma tozu kullanın.

 

 

Krema süslemeli istenirse; 5-6 kaşık krem peyniri ya da lor peynirine 2-3 çorba kaşığı bal (Bir yaşından küçük çocuklar için yapıyorsanız bal kullanmayın) ve birkaç damla vanilya özütü ekleyip spatula ile karıştırın. Karışımı bir saat buzdolabında dinlendirin ve ince bir spatula ile muffinlerin üzerine sürün.

 

Peynir dolgulu istenirse; Muffinlerin içinden sürpriz çıksın isterseniz, 5-6 kaşık krem peyniri ya da lor peynirini 1 çorba kaşığı bal, ½ muz püresi ve birkaç damla vanilya özütü ekleyip spatula ile karıştırın. Kek hamurunun yarısını kalıplara paylaştırın. Üstlerine bir tatlı kaşığı kadar peynirli karışımdan ekleyin kalan kek karışımı da peynirli karışımın üzerlerine paylaştırın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.

 

Dikkat edelim!

 

Keçi sütü ile yaptığım bebek loru tarifimi buradan okuyabilirsiniz.

 

Probiyotik turşu tarifimi buradan okuyabilirsiniz.

 

Bu tarifimi beğendiyseniz bunları da deneyin

       

 

 

 

 

, , , , , , , , ,