Banyolu buzluk böreği

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Böyle pratik tarifler mutfakta hayat kurtarır. İsterseniz hemen yapıp yemek için, isterseniz bolca yapıp dondurucuya kaldırmak için. Az malzemeli, az yağlı, çok lezzetli banyolu börek ya da buzluk böreği. Börekleri hazırlayın suya batırıp banyosunu yaptırın, sonra buzdolabı poşetlerine yerleştirip buzluğa kaldırın. Sonrasında, buzluktan çıkarın, çözdürmek filan yok, doğru fırına. 20 dakika sonra dışı çıtır, içi puf puf banyolu börek yemeğe hazır. Hepsi bu kadar. Hemen pişirilip de yenir ama, bu böreğin en güzel yanı, buzlukta saklayıp lazım olduğunda hemen kullanmak. Ben bolca közlenmiş patlıcan ve peynirli iç harçla hazırlayıp öyle saklıyorum. Pişerken mutfağı saran mis gibi köz patlıcan kokusunu anlatamam, mutlaka tavsiye ederim. Uğraşamam vaktim yok, ya da sevmem derseniz, en sevdiğiniz iç harçla hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

 

Banyolu börek tarifi / Buzluk böreği tarifi

Malzemeler:

      Banyosu için;

      Üzeri için;

 

Hazırlanışı:

İç harç olarak; Peynirli maydanozlu, kıymalı (pişirilmiş olarak), patatesli, mercimekli, ıspanaklı (pişirilmiş olarak) ya da benim yaptığım gibi köz patlıcanlı peynirli. Sevdiğiniz herhangi bir iç harcı tercih edebilirsiniz. Sevdiğiniz iç harcı hazırlayın, kenarda bekletin.

 

 

Buzlukta saklamak için; Mutfak havlusunun üzerine yerleştirilmiş şekilde, tepsiyle derin dondurucuya kaldırın. Börekler biraz sertleşince (30 dakika kadar) tepsiyi çıkarın. (Böylece börekler poşet içinde birbirine yapışmaz.) Buzluk poşetine koyun ve derin dondurucuda saklayın. Pişirmek istediğinizde, buzluktan çıkarın, bekletmeden yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerlerine bolca eritilmiş tereyağı ya da sade yağ sürün. Dilerseniz, susam, haşhaş, çörek otu serpin. 175 derecede altın rengi olana kadar pişirin.  

 

Yumurtasız, yoğurtsuz, sütsüz çıtır çıtır börek desem. Tarifine buradan bakabilirsiniz.

 

 

Yorkshire pudding, pişirmek sihir gibi... Tarifine buradan bakabilirsiniz.

 

Bu tarifimi beğendiyseniz bunları da deneyin

 

 

 

, , , , , , , ,