Susuz cacık tarifi

Hemen her yemeğin yanına yakışan, yemek masamızdan eksik olmayan cacığı bir de benim tarifimle deneyin istedim. "Cacığında tarifi mi olur?" dediğinizden eminim. Tahmin ediyorum bir çoğunuz da benim gibi hazırlıyorsunuzdur. Tarifim, her zaman söylediğim gibi yemek yapmaya yeni başlayanlar için. Yeni evlendiğimde evime yemeğe gelen arkadaşlarıma yaptığım "su" gibi cacığı hala unutmadım dersem, tarifi yazma sebebim daha kolay anlaşılır sanırım. Süzme yoğurt, sarımsak ve biraz sütle lezzetlenmiş susuz cacık benim için tek başına öğlen öğünü bile sayılır. Şimdiden afiyet olsun.

Susuz cacık tarifi

Hazırlanışı:

      2 kişi için;

  • Cacığı hazırlayacağınız kaselerin yarısından biraz fazlası kadar süzme yoğurdu büyük bir kaseye koyun.
  • İçine 2 diş iyice ezilmiş sarımsak, biraz nane, yarım çay bardağı süt ve tuz ekleyin. Bir el çırpıcısı ile yoğurdu çok sulandırmadan çırpın.
  • 3 adet kabuğu soyulmuş, ortaboy salatalığın bir tanesini dişe gelir şekilde doğrayın. Diğerlerini rendeleyin.
  • Hazırladığınız bütün salatalıkları yoğurdun içine ilave edin, hepsini yavaşça karıştırın. Yoğurdu çok fazla sulandırmamaya dikkat edin.
  • Daha sonra servis kaselerine alın, üzerine zeytinyağı gezdirin, kırmızı biber ile süsleyin. Buzdolabında bir saat bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.
  • Ortalarına da bir adet dondurulmuş dereotu yerleştirin. Donmuş dereotu susuz cacık içinde şık bir görüntü yaratırken, masaya koyduğunuz cacıkları yemeye başlayana kadar soğuk tutacak.  Ağustos 2009

 


© 2009 - 2017 dokuzuncubulut Her hakkı saklıdır. Yazı ve fotoğraflar hiçbir şekilde izin alınmadan kullanılamaz, alıntı yapılamaz.