Limon nasıl saklanır

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

limon nasıl saklanır

Limon en çok tükettiğimiz meyvelerin başında gelir. Çaya, çorbaya, salatalara, zeytinyağlı yemeklere, midesini üşüten ev halkına... Hıçkıran çocuğunuza biraz limon suyu içirin, hıçkırığı kesilsin... Bu liste uzar gider. Bazen çok fazla aldığınız ya da tatile çıkarken tüketemediğiniz limonları saklamak için işte size basit bir çözüm. Hatta şık cam kaplar içinde bu işlemi yaparsanız, günlük kullanımda da hem bol sulu limonlara sahip olur, hem de evinizde dekoratif bir görüntü de elde edersiniz.

Bol sulu limonlar için: Limonları temiz bir cam kaba koyun, üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Sonra buzdolabına ya da evin en serin yerine kaldırın. Limonları böylece onbeş yirmi gün bozulmadan saklayabilirsiniz. Ayrıca bu sayede bol sulu limonlarınız olacaktır. Sulu sulu limonlar için diğer bir yöntemde, limonları kullanmadan önce bir saat kadar suda bekletin. Sıkmadan hemen önce de elinizin altında biraz yuvarlayarak ezmeyi unutmayın. Böylece içindeki su harkete geçer ve bollaşır. Ama en dikkat edilecek konu temiz görünümlü olmayan, rengi değişmiş, fazla pörsümüş ya da çok sert ve kalın kabuklu, hafif limonları almamak.

Kesik limonları saklamak için: Küçük bir kaba biraz içme suyu koyun, limonun kesik kısmı suyun üzerine gelecek şekilde kapatın. Buzdolabına kaldırın. Bu yöntemle birkaç gün kurumadan dayanır.

Limon ve limon kabuklarını değerlendirin:
Kek ve kurabiyelerde kullanmak için limon kabuğu şekerlemesi yapabilirsiniz.
Ya da yemeklerinizi ve soslarınızı lezzetlendirmek için limonlu tuz hazırlayabilirsiniz.
Kullandığınız limonların kabuklarını atmayın. Limon kabuklarını güneşte kurutun. Mutfaktaki bıçakların ve çelik eşyaların parlatılmasında, yağlı, islenmiş veya paslı eşyaları temizlemekte kullanın.
Limonu ortadan ikiye kesin, tuza batırın. Bakır eşyaları ovalayarak temizleyin. Anında pırıl pırıl olacaklar.
Bir tencereye 1 litre su koyun. 1 avuç karanfil ve 6 adet limonu ince ince dilimleyerek içine atın ve kaynatın. Soğuyunca süzerek bir şişeye aktarın, oda spreyi olarak kullanın.   Temmuz 2009

 


Yorumlar   

#8 dokuzuncubulut 23-08-2021 05:25
Gülsüm- Elinize sağlık olsun :)
#7 Gulsum Ramazanoglu 07-08-2021 23:51
Selam verdiginiz bilgiler cidden yararli cok tesekkur ederim, ben buzluga limon kabuklarini rendenin kalin ya da ince rendeleyen tarafi degil, hani talas cikaran purtuklu tarafi vardir ya, onunla rendeliyorum, limon kabugu adeta toz gibi oluyor o zaman, ince rendelemek bile aslinda dilimliyor, bu purtuklu rendeyse toza ceviriyor, sonra buzluktaki limon kabugu kabima koyuyorum daima toz limon kabugum buzlukta bulunmus oluyor.. ayni sey portakal kabugu icin de gecerli..
#6 tarifküpü 25-10-2013 10:42
Bir ekleme de ben yapmak istedim. Biz de kullanılan limonları bılaşık makinesi sepeine atıyoruz. Parlatıcı yerine:)
#5 dokuzuncubulut 28-01-2013 09:27
Sevgili Dilek dondurulmuş limon yapmışsınız. Burada yazmamışım ama ben de yapıyorum. Buzluğumda hep bir tane bulunur. Dediğiniz gibi aroması inanılmaz oluyor. Hatırlatmanız ve paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Sevgiler:)
#4 dilek boz 27-01-2013 20:09
Ben daha once bir sitede okudugum uzerr kabugunu iyicr yikayip atiyorum buzluga.lazim oldukca cikarip rendeliyorum ve kalanini yine buzluga.inanilm az guzel bir koku ve tat.oneririm.
#3 dokuzuncubulut 13-08-2012 21:42
Sevgili Selvan ilginiz için çok teşekkür ederim. Sorunuza gelince, limonları kabukları ile kaynatacaksınız . Kolay gelsin, sevgiler:)
#2 selvan 13-08-2012 18:41
verdiğiniz bilgilere teşekkürler. oda spreyinde limonlar kabuğu ile mi kaynayacak. esen kalın
#1 sibel 14-09-2010 18:44
daha denemedim ama tarifler super gözukuyor.hangi sini yapacagımı şaşırdım.bende 1 senedir çıkolata yapıyorum.ev halkı çok memnun.sizdede müthiş tarifler vardır.sevgiler
© 2009 - 2017 dokuzuncubulut Her hakkı saklıdır. Yazı ve fotoğraflar hiçbir şekilde izin alınmadan kullanılamaz, alıntı yapılamaz.